Főoldal Impresszum Szakmák Iskolák Térkép

Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola

2800 Tatabánya, Bánhidai ltp. 408.

OM azonosító: 101905

Tel: 34/301-100

E-mail cím: eltes.iskola@gmail.com

Internet cím: www.eltes-tatabanya.sulinet.hu

Igazgató: Bacsó Ágnes


Pályaválasztási rendezvények időpontjai (nyílt nap):

2015. november 11-12. (szerda-csütörtök) 9-13 óra között látogatható a székhelyintézmény, valamint a gyakorlati oktatási helyek, melyekhez kérünk előzetes bejelentkezést.


Induló képzési formák:

Speciális Szakiskola:

Előkészítő évfolyam sikeres elvégzését követően kettő és négy éves képzések elvégzésére nyílik lehetősége a diákoknak. Az előkészítő évfolyamon heti 7 órás szakmai alapozó ismeretek oktatásával kívánjuk felkészíteni a tanulókat, a szakmai képzések sikeres elvégzéséhez.
Mezőgazdasági, könnyűipari és gépészeti szakmacsoportban hirdetünk rész- és teljes képzést.

Ssz. A szakképesítés (képzési program)  
  megnevezése szakma száma ideje
1. Parkgondozó OKJ 21 622 02 1+2 év
  Olyan parkgondozókat képzünk, akik a közterületek, parkok, házi- és hétvégi kertek, sírkertek gondozási, ápolási teendőit elvégzik.
   
2. Kerti munkás OKJ 21 622 01 1+2 év
  A képzés magába foglalja a zöldség-, gyümölcs- és szőlőtermesztés területeinek átfogó ismereteit.
   
3. Lakástextil-készítő OKJ 21 542 01 1+2 év
  A fiatalok megtanulják a varrott technikával készült lakástextíliák összeállítását, elkészítését, ruhaipari gépek üzemeltetését.
   
4. Épület-és szerkezetlakatos OKJ 34 582 03 1+4 év
  Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését tanulják meg a diákok.
   

Iskolánkról:

Több, mint 45 éves múlttal rendelkező gyógypedagógiai intézmény. Az infokommunikációban való jártasságot a színvonalas informatikaoktatás biztosítja. Az internet világában való eligazodást az angol nyelv oktatása segíti. A mindennapi testnevelés órákon kap teret a diákok állóképességének és fittségének a fejlesztése, melyhez az előkészítő évfolyamok úszásoktatása is hozzájárul. Kedvezményes étkezés és tankönyv minden tanuló számára adott. Jól felszerelt varroda, kertészeti tangazdaság, valamint gépész tanműhely segíti a tanulókat a gyakorlati tananyag elsajátításában. Rutinos, jól képzett oktatók segítik az OKJ-s vizsga eredményes megszerzését. Szervezett szakmai utak során kapnak betekintést a diákok a munka világába. Változatos iskolai programok színesítik a diákok életét.